Recensie | Fien & Teun kookboek

In het Fien & Teun kookboek duiken Fien en Teun de keuken in om samen met papa en mama typisch Nederlandse gerechten te maken. Van boerenkool met worst, appeltaart tot frietjes met appelmoes. En natuurlijk ook een recept voor kruidnoten, pannenkoeken en pindakaas. In het Fien & Teun kookboek vind je niet alleen maar de leukste en lekkerste recepten om samen te maken, maar ook gezellige voorleesverhalen. Elk verhaal is een inleiding naar een bijpassend gerecht. Duik samen met Fien en Teun de keuken in en maak (én eet) de lekkerste oer-Hollandse recepten.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

In het Fien & Teun kookboek vind je 14 gezellige voorleesverhalen en 14 bijpassende recepten. De verschillende gerechten zullen voor heel veel kinderen herkenbaar zijn. Pannenkoeken, patat of bananenbrood hoor ik in mijn kleutergroep in ieder geval regelmatig voorbij komen. Ik vind het ook heel leuk dat er echt seizoensgebonden recepten in staan, zoals voor kruidnoten, hutspot of boerenkool met worst.

Elk recept bestaat uit twee pagina’s. Op de linkerpagina vind je de benodigdheden, de bereidingstijd en enkele tips. Op de rechterpagina vind je de ‘hoe maak je het?’. De uitvoering van het recept wordt met gedetailleerde illustraties weergegeven. Onder elke illustratie vind je een duidelijke stap-voor-stap instructie. Ik vind de opmaak erg prettig overkomen.

Leesfragment Fien & Teun kookboek

De illustraties vind ik, net als in het boek ‘Fien & Teun – Hollandse avonturen‘, prachtig gedetailleerd! Ik word heel erg blij van de sprekende en mooie, heldere kleuren. De illustraties van Fien en Teun stralen vrolijkheid en gezelligheid uit.

Wil je een toegankelijk en kindvriendelijk kookboek om kinderen kennis te laten maken met het maken van oer-Hollandse recepten, dan raad ik het boek Fien & Teun kookboek zeker aan.

Fien & Teun kookboek
Auteur/illustrator: Witte Leeuw, Van Hoorne, Anet van de Vorst
Uitgeverij: Witte Leeuw
Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.