Recensie | Zoom in op dieren

Van wie is die klauw of die staart? Van wie is dat oog of die poot? Kun jij ontdekken van welk dier dit is? Van uitgeverij Leopold kreeg ik het mooie kijkboek Zoom in op dieren toegestuurd. In deze blog vertel ik je graag wat meer over dit boek.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Zoom in op dieren
Ben jij een natuurliefhebber en klaar om op ontdekking te gaan? Kom mee en ontdek in dit grote kijkboek wilde dieren van over de hele wereld. In dit prachtig geïllustreerde boek wordt paginagroot (A3-formaat) ingezoomd op vijftig wilde dieren van over de hele wereld. Op elke spread wordt ingezoomd op een klein deel van het dier. Er wordt ingezoomd op: poten, ogen, vleugels, hoorns, huid, staarten, neuzen en oren.

Per spread wordt onderin klein het antwoord gegeven. Achterin het boek vind je van alle dieren een beschrijving en een complete afbeelding. Mocht je bepaalde dieren niet (her)kennen, dan kun je ze achterin het boek afgebeeld terugvinden.

Mijn mening
Zoom in op dieren is echt een onmisbaar boek om te gebruiken bij bijvoorbeeld het thema dieren of het thema de jungle. Dit boek had ik graag willen gebruiken toen ik vorig schooljaar met de kleuters het thema ‘de jungle’ deed.

Het herkennen van dieren zal je bij sommige afbeeldingen makkelijk afgaan, maar bij enkele andere afbeeldingen is dit een stuk lastiger. Vooral bij de ingezoomde poten en hoorns vond ik het pittig om de dieren te herkennen. Maar ook de ingezoomde neuzen vraagt enig speur- en denkwerk.

In Zoom in op dieren draait het vooral om de illustraties en deze zijn dan ook aantrekkelijk, kleurrijk en gedetailleerd uitgewerkt. (Jonge) kinderen zullen dit grote kijkboek prachtig vinden! Een heerlijk boek waarin kinderen dieren van over de hele wereld kunnen bekijken en ontdekken.

Zoom in op dieren
Auteur: Gonzague Lacombe
Illustrator: Laure du Fa├┐
Uitgeverij: Leopold

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.